Piece Skyline

Nowoczesne piece Skyline od Electrolux to inteligentne rozwiązania skoncentrowane na człowieku i jego potrzebach. Zostały one skonstruowane w taki sposób, aby zagwarantować najlepsze wyniki.

Urządzenia Skyline to innowacyjne rozwiązanie, dzięki któremu można obniżyć koszty eksploatacji. Zostały zaprojektowane tak, aby zapewnić lepszą ergonomię i użyteczność.  Ponadto są bardzo łatwe w obsłudze

Dlaczego warto wybrać piece Skyline? Ponieważ powstały w oparciu o 40 letnie doświadczenie projektantów. Oprócz tego dzięki nim można zaoszczędzić do 10% na kosztach energii i działać maksymalnie efektywnie zarówno jeśli chodzi o czas jak i koszty.

Nowa cecha – Plan-n-Save bazuje na sztucznej inteligencji, tak aby zoptymalizować proces gotowania i zminimalizować wydatki.

Z urządzeniami Skyline kuchnia staje się coraz bardziej skuteczna, wydajna, a praca w niej bezstresowa. Rozwiązanie Cook and Chill: Sky Duo zapewnia bezproblemową komunikację pomiędzy piecami i szybkoschładzarkami SkyLine.

Piece SkylIne to rozwiązanie stworzone dla biznesu (10% dodatkowego zysku dzięki oszczędności wody, energii i środków chemicznych), dla pracowników kuchni (maksymalna wydajność, łatwość obsługi), dla lepszych osiągów (precyzja, równomierność gotowania dzięki systemowi optiFlow), dla sprawnej pracy (możliwość monitorowania swoich wyników z dowolnego miejsca).

skyline electrolux wyposażenie gastronomii

Wyposażając kuchnię w piece Skyline można spodziewać się wyjątkowych wyników i oszczędności. Ponadto jest to rozwiązanie przyjazne środowisku, dzięki najniższemu zużyciu energii i najlepszym wynikom w swojej klasie.

Tryb eko-pieczenia oraz cykle automatyczne, zaprojektowano specjalnie, by były jak najbardziej przyjazne środowisku oraz by zapewnić większą wydajność i zyski dla firmy.

Najważniejsze możliwości urządzenia to:

  • Szybka regeneracja – dania są gotowe w 7 minut,
  • Cykl statyczny kombi – umożliwia delikatne rozprowadzanie powietrza,
  • Możliwość gotowania w niskiej temperaturze – skraca czas dojrzewania świeżego mięsa z 1 dnia do 1 godziny. Cykl ten minimalizuje straty na wadze żywności o 50%, a zużycie energii jest niższe o połowę.
  • Osuszanie – pozwala osuszać żywność dzięki połączeniu gotowania w niskiej temperaturze i zerowej wilgotności. Jednocześnie zachowuje zawartość, aromat i wartości odżywcze.

Ulepszona izolacja komory, drzwi z potrójną szybą oraz zoptymalizowany projekt komory  sprawia, że piece SkyLine osiągają najniższe zużycie energii. Ich wyjątkowo precyzyjny układ sterowania dopasowuje zużycie energii dzięki 26 różnym czujnikom.

Spośród wielu zalet Skyline wyróżnić można przede wszystkim:

  • ergonomiczność – 75% mniej zwolnień lekarskich i 25% większa wydajność,
  • zgodność z regulacjami ISO 26800 i ISO 9241-210.,
  • łatwość użytkowania – intuicyjny i prosty w obsłudze,
  • brak obciążeń – łatwe otwieranie i zamykanie drzwi dzięki wygodnemu uchwytowi,
  • łatwy załadunek i rozładunek – projekt drzwi odciąża kręgosłup,
  • nowoczesne oświetlenie – światło LED pomaga zobaczyć prawdziwy kolor żywności,
  • bezpieczeństwo – drzwi posiadają zintegrowane osłony, które zapobiegają uderzeniu użytkownika.

Na szczególną uwagę zasługują także doskonałe wyniki pieczenia. Równomierne rozprowadzanie ciepła i stała temperatura w komorze uzyskiwana jest dzięki systemowi OptiFlow. Jest to prawdziwa rewolucja w pieczeniu zapewniająca doskonałe wyniki. Czas pieczenia można jeszcze przyspieszyć dzięki szybkiemu wstępnemu nagrzewaniu.

Ponad 15 lat doświadczenia i zdobywania wiedzy zaowocowało stworzeniem precyzyjnej regulacji wilgotności. Najnowszy czujnik Lambda gwarantuje pomiar w czasie rzeczywistym oraz kontrolę wilgotności w komorze pieca w każdej sekundzie, 60 razy na minutę i 3600 razy w ciągu godziny.

Piec SkyLine automatycznie zapewnia, że żywność będzie idealnie upieczona przy jednoczesnym spełnieniu standardów HACCP.

Oprócz tego dzięki automatycznemu, wbudowanemu systemowi samooczyszczania  urządzenie pozwala ograniczyć koszty zużycia energii, wody i detergentu, co generuje oszczędności  do 15% kosztów eksploatacyjnych.

Nowe enzymatyczne środki do czyszczenia w 96% ulegają biodegradacji w ciągu 28 dni, są przyjazne środowisku, nie powodują korozji i nie są toksyczne, jednocześnie zapewniając najlepsze wyniki czyszczenia.

wyposażenie gastronomii

Dłuższe użytkowanie oraz doskonałe osiągi Piecy SkyLine. Dzięki  zastosowaniu jedynie środków chemicznych firmy Electrolux, nie zawierających fosforanów  możliwe jest dłuższe użytkowanie oraz doskonałe osiągi Piecy SkyLine.

Unikalną elastyczność czyszczenia  można zyskać dzięki 3 różnym opcjom środków chemicznych:

  • stałym do intensywnego czyszczenia
  • ciekłym będącym najbardziej elastycznym rozwiązaniem
  • enzymatycznym by jak najbardziej ograniczyć wpływ na środowisko.

Z pomocą odpowiednich  systemów można zaplanować z wyprzedzeniem proces czyszczenia swojego Pieca SkyLine, stosownie do swoich potrzeb, sterując nimi zdalnie.

Programowane czyszczenie pozwala wybrać najlepszy czas rozpoczęcia czyszczenia. Wymuszone czyszczenie jest sterowane hasłem i zapewnia, że planowana konserwacja zawsze zostanie przeprowadzona.

Dzięki SkyDuo, unikalnemu, kompletnemu rozwiązaniu Cook and Chill można zrewolucjonizować swój sposób pracy.

Piece i Szybkoschładzarki SkyLine bezproblemowo komunikują się ze sobą, dzieląc tą samą logikę oraz łatwy w obsłudze i intuicyjny interfejs dotykowy.

Wszystko to pozwala na zrewolucjonizowanie swojej działalności poprzez przygotowanie z wyprzedzeniem dużych partii żywności.

Najpierw można upiec dania w Piecu SkyLine, a następnie od razu przełożyć  je do Szybkoschładzarki, w celu konserwacji z zachowaniem wszystkich właściwości żywności.

Piece Skyline to oszczędność pieniędzy, większa przestrzeń i gładki przebieg realizowanych operacji dzięki pełnemu asortymentowi akcesoriów do zastosowań bankietowych oraz systemów przenośników, zaprojektowanych tak, by doskonale pasowały do Pieców i Szybkoschładzarek.

 

Must Read