Strona głównaMateriały PartneraElectroluxLinia Libero - otwarta kuchnia

Linia Libero – otwarta kuchnia

Linia Libero to pomysł na otwartą kuchnię, z której można swobodnie serwować potrawy – wszędzie i dla każdego.

Dzięki nowoczesnym i wygodnym rozwiązaniom z łatwością można przygotować szybkie przekąski, dla osób żyjących w pośpiechu. Warto jednak podkreślić, że linia Libero to nie tylko opcja serwowania kanapek – to także możliwość wydawania kompletnych dań.

linia libero electrolux wyposażenie gastronomii

Korzyści wynikające z używania Linii Libero to m.in.:

  • Funkcjonalne rozmieszczenie – dzięki temu wszystkie składniki są w zasięgu ręki. Libero Point wyposażona w zintegrowane szuflady chłodnicze, rozszerza game mobilnych urządzeń do gotowania linii Libero zapewniając świeżość składników, które zawsze są pod ręką.
  • Eliminacja przykrych zapachów – nowoczesny system z potrójnym filtrem, likwiduje nieprzyjemne zapachy powstające w czasie gotowania. Dzięki temu Libero Point to świetne rozwiązanie dla każdego rodzaju instalacji- zarówno w środku jak i na zewnątrz pomieszczeń.
  • Nowoczesny wygląd – warto podkreślić, że  w 2011 roku Libero Point otrzymał prestiżową nagrodę “Janus de l’industrie”- najważniejsze wyróżnienie w dziedzinie designu.

W skład linii Libero wchodzą:

  • Płyty do pieczenia – Fry Top – dzięki nim można serwować posiłki w rekordowo szybkim czasie! Od 20 °C do 265 °C mniej niż 15 minut. Ponadto w celu równomiernego gotowania i grillowania utrzymywany jest odpowiedni poziom temperatury, a specjalne narzędzie do czyszczenia pozwala łatwo usunąć pozostałości jedzenia z powierzchni płyty.

wyposazenie gastronomii electrolux

  • Indukcyjny WOK – sprzęt pozwala zwiększyć efektywność energetyczną dzięki automatycznemu wykrywaniu patelni. Urządzenie generuje energię tylko wtedy, gdy jest na nim patelnia. Oprócz tego ciepło dostarczane jest tylko do magnetycznej patelni indukcyjnej. Oznacza to brak niepotrzebnej emisji ciepła.

wyposazenie gastronomii electrolux

  • Płyta indukcyjna – umożliwia ona zminimalizowanie kosztów eksploatacji, dzięki oszczędzaniu nawet 60% energii. Ponadto pozwala podawać potrawy nawet w ciągu kilku minut dzięki szybkiemu nagrzewaniu się. Atutem są również gładkie powierzchnie i zaokrąglone rogi, które sprawiają, że czyszczenie jest bardzo szybkie i łatwe, a solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej chroni przed korozją.

wyposazenie gastronomii electrolux

  • Mini piec konwekcyjno-parowy – piec daje wiele możliwości przygotowywania smacznych posiłków. Można w nim gotować na parze, grillować no i oczywiście piec. Jego zalety to łatwość użytkowania, brak konieczności specjalnego podłączenia wody i łatwy demontaż w celu wyczyszczenia.

wyposazenie gastronomii electrolux

Poprzedni artykuł
Następny artykuł

Must Read