Frytownice od Electrolux to nowoczesne urządzenia wyposażone w elementy wpływające nie tylko na lepsze przygotowywanie dań, ale również rozwój firmy. Dzięki nim zrobisz wszystko szybciej, łatwiej i smaczniej.
Główne zalety Frytownic Electrolux HP to:
- Mniejsza ilość odpadów – urządzenie pozwala na smażenie bez stresu. Dzięki funkcji automatycznego smażenia, frytownica dostosowuje parametry odpowiednio do wielkości wsadu, gwarantując idealne wyniki za każdym razem.
- Ekologiczność rozwiązania – frytownica pozwala na mniejsze zużycie oleju i obniża koszty eksploatacji. Opcja automatycznej filtracji z dwufazowym systemem filtrowania powoduje, że czyszczenie i filtrowanie przebiegają znacznie szybciej i są bardziej bezpieczne.
Bez względu na potrzeby Twojej działalności, najnowsza generacja Frytownic Electrolux HP sprawi, że poczujesz zauważalne korzyści w pracy!
Smażenie frytek we frytownicach Electrolux HP
Dzięki niezwykle szybkiemu nagrzaniu oraz opcji błyskawicznego przywrócenia temperatury, urządzenia zapewniają najlepsze wyniki i dają możliwość przygotowania większej ilości porcji w znacznie krótszym czasie.
Smażenie pączków we Frytownicach Electrolux HP
Innowacyjność urządzenia to m.in. szybszy czas pracy, wykluczenie błędów użytkowania dzięki prostemu zapisowa i ulubionych i najczęściej stosowanych cyklów smażenia, tak aby móc je ponownie wykorzystać. Ponadto łatwość planowania zadań to oszczędność czasu i większa wydajność kuchni.
Specjalne przepisy do przygotowania we Frytownicach Electrolux HP
Dzięki nowoczesnym frytownicom smażenie pysznych chrupiących produktów, stało się łatwiejsze, szybsze i bardziej ekonomiczne.
Możesz dowiedzieć się więcej o dwóch ważnych cechach, dzięki którym nasze frytownice smażą więcej, dokładniej i szybciej!
Zaawansowany system filtracji
Dzięki temu rozwiązaniu możemy łatwiej zadbać o czystość urządzenia. System filtracji znacznie wydłuża czas używania oleju i chroni żywność przed zatłuszczeniem. Wszystko dzięki specjalnemu papierowemu filtrowi!
Funkcja Automatycznego Smażenia
Ta funkcja sprawia, że możemy znacznie oszczędzić czas, ponieważ frytownica dopasowuje swoje ustawienia do wielkości wsadu. Co to oznacza w praktyce? Maksymalną wydajność poprzez odpowiednią regulację cykli smażenia.
Nowe unijne przepisy
Od kwietnia 2018 obowiązuje nowy system zarządzania bezpieczeństwem żywności zgodnie z prawodawstwem unijnym. Oznacza to, że:
- W czasie smażenia konieczne jest utrzymanie temperatury w zakresie pomiędzy 160 a 175 stopni Celsjusza,
- Ziemniaki wymagają smażenia aż do uzyskania koloru złoto- żółtego,
- Nie wolno za bardzo przypiekać potraw,
- Podczas przygotowywania mniejszych ilości ziemniaków niż określono na opakowaniu, trzeba ograniczyć czas smażenia w celu uniknięcia nadmiernego zbrązowienia produktu.
Nowej generacji frytownice Electrolux HP z funkcją Automatycznego Smażenia pozwalają spełniać te wymogi.